Connect with us

ADMINISTRATIE

Deszăpezirea strazilor din Lugoj este asigurată de o firmă din Făget

Published

on

Primăria Lugojului a anunțat că a finalizat procedurile de asigurare a deszăpezirii pentru această iarnă, cu materiale antiderapante și utilaje.

De menționat este faptul că nici o firmă din Lugoj nu a acceptat condițiile cerute de administrația locală. În urma celei de-a doua încercări de contractare a unui ope­rator de deszăpezire, oferta cea mai bună aparține unei societăți din Făget, care deține utilajele adecvate.

“Suntem asigurați cu tot ce este necesar pentru a interveni pe drumurile principale și în cartiere, în cazul căderilor de zăpadă peste Lugoj. În cele din urmă, o firmă din Făget a fost de acord cu cerințele noastre și am semnat un contract, astfel încât să avem și utilajele de care este nevoie pentru a putea îndepărta zăpadă de pe străzi și a menține circulația rutieră în condiții cât mai apropiate de normalitate. Pentru anul viitor pregătim achiziția unor utilaje, să nu mai depindem de nimeni”, a precizat Claudiu Buciu, primarul Lugojului.

Autoritățile locale au refăcut stocul de material antidera­pant, care este format din trei categorii de produse. Substanța chimică folosită în anii trecuți alături de materialele clasice, a fost înlocuită cu o substanță mai performantă.

În depozitul primăriei se află acum 80 de tone de nisip, 40 de tone de sare și 20 de tone de clorură de calciu (în loc de clorură de magneziu).

La nivel județean, primii fulgi de zăpadă căzuți în noaptea de 30 noiembrie spre 1 decembrie, a scos din garaje, zeci de autospeciale pentru a împrăștia material antiderapant pe drumurile naționale și nodurile de autostradă din județul Timiș.

Continue Reading

Copyright © AutenticTV, powered by ABweb