Connect with us

ASOCIATIE CULTURA SI TURISM

Turism și agroturism

Published

on

Preocupările pentru dezvoltarea bazei turistice a singurei zone montane din județul Timis ,si Lacul Surduc,bisericile de lemn monument istoric ,sunt prioritare pentru interprinzători,inca de la acest inceput de an,mai putin prielnic pentru turism si nu numai. Localnici dar si alti interprinzatori privati au fost convocati la aceeas masa pentru a pune bazele turismului din aceasta zona .
O discuție recentă între reprezentanții Primaria Firdea , ai Ministerul Economiei, Antreprenoriatului si TurismuluiConsiliul Judeţean Timiş și Turism Timiș a declanșat primele demersuri în acest sens. Avantajele unui astfel de statut pentru o localitate sunt legate de atragerea de finanțări nerambursabile ce pot contribui la dezvoltarea turismului, domeniu care influențează direct sectoare conexe precum transporturile, gastronomia sau artizanatul.

Amplasarea într-un cadru natural fără factori poluanți, existența în jurul lacului Surduc a unui număr minim de locuri de cazare în structuri de primire turistice clasificate și drumurile rutiere de acces modernizate conferă comunei Fârdea criterii importante pentru a deveni Stațiune de interes local.

    Turistii care vor să petreacă un sejur pe malul lacului nu mai trebuie să își facă griji din acest punct de vedere . La Surduc sunt deschise cateva locuri de cazare de tip Hostel si cabane , fiecare oferind doritorilor posibilități de cazare după buget.

     

Continue Reading

Copyright © AutenticTV, powered by ABweb