Connect with us

ACTUALITATE

Încă un pas în agroturismul din Țara Făgetului

Published

on

Pomana porcului și Târg cu vânzare la Zolt!
În gospodăria domnului Mihai,din satul ZOLT comuna Fîrdea, o Cuina Bănățeană veritabilă, începe o serie întreagă de evenimente pregătite special pentru voi pe parcursul lunilor decembrie și ianuarie, pentru a vă bucura din plin de atmosfera Sărbătorilor de iarnă, așa cum sunt ele trăite în satele din Banat.
Evenimentele vor avea loc în 11 și 18 decembrie, 8 și 15 ianuarie, iar participarea la un astfel de eveniment, desfășurat în aer liber, costă 100 de lei pentru adulți, iar copiii nu plătesc.
Programul se derulează respectând măsurile de siguranță, în aer liber, și începe de dimineață, când gazda vă așteaptă cu răchie, vin fiert și un aperitiv cu produse locale: ceapă, brânză, slănină și zacuscă făcută în casă. Și nu veți avea timp de pauză pentru că urmează felul principal: o mâncare la ceaun făcută cu carne proaspătă de porc. Nu doar că veți putea servi o diversitate de produse pregătite după rețete bănățene – unde condimentele adunate de la toate etniile din zonă fac din mâncare un șir interesant de experiențe – dar veți și putea participa la prepararea bucatelor alături de gazdă.
Caltaboș cu un pic de coriandru, cârnați ușor picanți sau murături după rețete secrete sunt doar câteva dintre produsele care se vor afla și spre vânzare, alături de alte bunătăți din zonă: miere, nuci, castane și mere, gemuri și alte specialități făcute în casă.
Pentru a ajunge la Zolt, treceți pe la muzeul Traian Vuia, prin Surducul Mic unde s-a născut T Vuia, ajungeți la barajul lacului SURDUC, contemplați peisajul lacului, ajungeți în comuna Fîrdea unde primar este o tânară domnișoară (Violeta Murari), treceți prin satul lui Cornel Văsălău (Gladna) și dacă ați obosit, vă opriți în Zolt la poarta cu numărul 10, la domnul Mihai Iamandi

Copyright © AutenticTV, powered by ABweb